Kletscafé voor alleenstaande ouders
28 september 2023

Ben jij alleenstaande ouder en zou je graag eens een momentje voor jezelf plannen? Heb je behoefte aan gelijkgestemden om eens mee te kletsen en te sparren? Kom dan naar ons Kletscafé, speciaal voor alleenstaande ouders. Stichting Hof van Welbevinden organiseert in samenwerking met Stichting de Stadshoeve dit Kletscafé voor de eerste keer op zondagochtend 19 november op Park de Stadshoeve.

Trots op onze Social Handprint in 2022
27 september 2023

Stichting Hof van Welbevinden heeft een Social Handprint verslag laten maken over 2022. In dit verslag is overzichtelijk weergegeven welke positieve effect de activiteiten van Hof van Welbevinden hebben gehad op de samenleving. Dit wordt uitgedrukt in bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG's), zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.

Gezondheidshuis leefstijlloket
01 september 2023

Het Gezondheidshuis zal in de loop van dit jaar een leefstijlloket openen. Hier kan iedereen terecht voor een leefstijlgesprek. Vanuit dit gesprek kan er doorverwezen worden naar de gebieden waar de persoon op dat moment behoefte aan heeft.

Subsidie voor uitbreiding calisthenics voor kinderen en minder validen
28 augustus 2023

In september 2022 is het calisthenics park in Stadshagen gerealiseerd. Die opstelling is nog niet geschikt voor kinderen en minder validen in een rolstoel omdat veel stangen en opstelling slecht toegankelijk zijn in verband met de hoogte.

Evaluatie cursus positieve gezondheid 29 juni 2023
13 juli 2023

We zijn tot deze opleiding gekomen naar aanleiding van een presentatie, gegeven door Leontien Hommels op 29 maart 2023, tijdens een denktank bijeenkomst. De denktank deelnemers concludeerden unaniem dat eerst zijzelf positieve gezondheid moesten ervaren om het te kunnen uitdragen. Stichting Hof van Welbevinden heeft Hommels & Brink bereid gevonden een voor de wijk Stadshagen unieke wijkcursus samen te stellen. Hommels & Brink is ontstaan vanuit het concept Positieve Gezondheid. Met een enthousiast team begeleiden Leontien Hommels & Brigiet Brink ons.

Wat kun jij doen voor de wijk Stadshagen?
01 juni 2023

We zijn op zoek naar wijkbewoners die, samen met ons enthousiaste team van vrijwilligers, een bijdrage willen leveren aan de missie van de stichting Hof van Welbevinden. Die missie is: Stadshagen tot een vitale wijk maken. Neem gerust even contact op wanneer dit je aanspreekt en je een bijdrage wilt leveren, in welke vorm dan ook.

5 juni: Gezondheidshuis Stadshagen inwonersavond 'Allemaal Vitaal'
17 mei 2023

Heb je al eens nagedacht over je leefstijl? Kom dan naar onze inwonersavond op maandagavond 5 juni naar het Cultuurhuis Stadshagen. Met boeiende workshops en een gratis lifestylecheck. Hof van Welbevinden zal één van de workshops geven met als thema 'Veerkracht'.

3 juni : Open dag Gezondheidshuis Stadshagen
17 mei 2023

Neem op 3 juni een kijkje achter de schermen van het Gezondheidshuis, bij de dokter, de fysiotherapeut en in de apotheek. Maak kennis met de cliëntenraad. En werk mee aan een gezamenlijk kunstwerk onder leiding van kunstenaars van ‘Wonderdelen’. Er zij ook veel leuke activiteiten voor kinderen:

Unieke cursus ‘Positieve gezondheid’ gaat van start
19 april 2023

Stichting Hof van Welbevinden wil in de wijk Stadshagen stimuleren dat positieve gezondheid een uitganspunt wordt voor de medische en sociale zorg voor en door de wijkbewoners. Maar wat is positieve gezondheid nu eigenlijk? En hoe vertaal je deze manier van benaderen naar de dagelijkse praktijk?

Denktank voor stichting Hof van Welbevinden
23 maart 2023

Het is fijn om te merken dat de ideeën van st. Hof van Welbevinden veel weerklank vindt bij de overheid en organisaties in de wijk. Dat merken we ook aan het aantal mensen wat graag met ons mee wil denken. We hebben een denktank gevormd die de stichting van advies kan voorzien rond het stimuleren van Positieve Gezondheid in de wijk Stadshagen.

Optrommelen in de Kastanjetuin
12 januari 2023

Op vrijdag 27 januari a.s. komen de bewoners van de Kastanjetuin in Stadshagen bij elkaar in de Stadshoeve. De Zwolse Kastanjetuin is een meergeneratie- en zorginclusief woonconcept volgens het begrip “Waaranders”.

Aftrap van het Warme Buurtcafé
15 december 2022

Op zaterdag 17 december wordt vanaf 13:00 uur de aftrap gegeven van het Warme Buurtcafé. Dit vindt plaats in de kantine / buitenruimte van CSV’28. Na de ontvangs met heerlijke chocolademelk is er een toespraak van wethouden Michiel van Willigen. Daarna staan er leuke activiteiten gepland, zoals een pannakooi, een worskhop calisthenics, muziek en een lekker warme hap. U bent van harte welkom!

Gemeente Zwolle steunt Hof van Welbevinden
28 oktober 2022

De gemeente Zwolle ondersteunt de stichting Hof van Welbevinden om ‘Positieve Gezondheid‘ uit te rollen in de wijk Stadshagen. Dit blijkt uit de beslisnota voor de raad van 11 oktober 2022. Hieronder geven we aan welke delen uit deze beslisnota van toepassing zijn op de stichting Hof van Welbevinden. De raad moet over de voorstellen nog wel een besluit nemen. 

Subsidie voor Calishtenics park Stadshagen
25 oktober 2022

De Gemeente Zwolle verleent €  15.000 subsidie in 2022 voor de uitvoering van het Calishtenics park Stadshagen door Stichting Hof van Welbevinden.

Hof van Welbevinden presenteert zich aan Stadshagen
30 september 2022

In het nieuwste nummer van het Stadshagen Nieuws Magazine presenteert Hof van Welbevinden zich aan de bewoners van Stadshagen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe de stichting Stadshagen leefbaarder wil maken en wil zorgen voor meer verbinding in de wijk.