Kletscafé: Laagdrempeling ontmoeten
22 april 2024

De Stadshoeve en Hof van Welbevinden willen graag concreet iets betekenen voor mensen die zich eenzaam voelen. Het Kletscafé biedt een laagdrempelige ontmoetingsplek voor wijkbewoners, ongeacht leeftijd, achtergrond of persoonlijke situatie. Het Kletscafé vindt maandelijks plaats, waarbij de eerstvolgende bijeenkomst gepland staat op zondag 26 mei van 10.00 uur tot 11:00 uur bij de Stadshoeve.

Nieuw project: WijkWijzer
22 april 2024

Bewoners van Stadshagen en Westenholte geven aan dat ze snel en eenvoudig willen kunnen opzoeken welk aanbod er is in de wijk op het gebied van positieve gezondheid. Daarom neemt Hof van Welbevinden het voortouw en zal dit aanbod publiceren op een speciaal daarvoor bestemde website genaamd 'WijkWijzer’.

Kernteam bijeenkomst 'Wijk in beweging'
28 maart 2024

Het kernteam dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van het project 'Wijk in beweging' komt op 4 april 2024 voor de tweede keer bij elkaar. Het onderwerp van deze bijeenkomst is 'Spreken van dezelfde taal'. Het doel van deze bijeenkomst is tot een gemeenschappelijke visie en doelstellingen te komen voor een integrale benadering van de behoeftes in de wijk Stadshagen op medische, sociale, psychologische en levensstijlfactoren. Christineke de With van Ciment zal het team begeleiden in een netwerksessie om ons mee te nemen in het effectief samenwerken aan maatschappelijke opgaven.

De zorg staat onder druk
22 februari 2024

Goede, toegankelijke en betaalbare zorg. Dat vinden we in Nederland belangrijk. Voor onszelf, voor onze naasten en voor de samenleving als geheel. De zorg staat echter onder druk. Als we niets doen dreigt de zorg vast te lopen. De stichting Hof van Welbevinden werkt samen met  partner Topfit fysiotherapie in het project “Wijk in Beweging”. We gaan aan de slag om de zorg in onze wijk toekomstbestendig te maken. Dat doen we samen met: de zorgsector, de politiek en de maatschappij.

De complexe relatie tussen sociale problematiek en gezondheidsvraagstukken onderstreept het belang van een bredere kijk op gezondheid waarbij het erom draait dat mensen meedoen en ertoe doen. Er is veel winst te behalen in gezondheid en welzijn van bewoners door meer aandacht te schenken aan gedrag/leefstijl, preventie, tijdige signalering en de juiste doorverwijzing.

Echter, als we gezondheidsverschillen bij de kern willen aanpakken, is niet alleen een persoonsgerichte aanpak noodzakelijk, maar ook een collectieve aanpak in de wijk, gericht op sociale determinanten van gezondheid. Dit vraagt van medebewoners, informele organisaties en professionals werkzaam in de wijk een brede blik met oog en sensitiviteit voor problematiek achter de voordeur en een verbeterde infrastructuur in de wijk.

Om de burger een stem te geven zijn we opzoek naar 100 inwoners uit de wijk: jong, oud, ongeacht afkomst. We willen bij de bewoners de behoeften ophalen waaraan de toekomstige zorg, op wijkniveau, moet voldoen. 

Meld je aan voor het burgerpanel

Kletscafé verwelkomt graag meer wijkgenoten
26 januari 2024

Sinds oktober vorig jaar is stichting Hof van Welbevinden in samenwerking met Stichting de Stadshoeve gestart met het Kletscafé voor alleenstaande ouders. Dit mooie initiatief heeft als doel het samenbrengen van ouders die er grotendeels alleen voor staan bij de opvoeding van (hun) kinderen. Het bieden van een mogelijkheid en plek in de eigen wijk om gelijkgestemden te leren kennen en ervaringen te delen, waren de voornaamste redenen om het Kletscafé in het leven te roepen.

Woon je in Stadshagen? Meld je aan voor het burgerpanel!
25 januari 2024

Voor 'Wijk in Beweging' zijn we op zoek naar 100 inwoners uit de wijk die met ons willen delen waaraan volgens hen de toekomstige zorgwens op wijkniveau moet voldoen. Iedereen mag meedoen in dit panel, ongeacht  leeftijd, afkomst of geloof. De enige voorwaarde is dat je een bewoner bent van de wijk Stadshagen. Doe je mee?

Terugblik op 2023
07 december 2023

Hof van Welbevevinden initiatiefnemer Martin Hendriksen kijkt met ons terug op 2023:

"Wat een jaar is 2023 geweest! Een jaar met een uitdaging van jewelste en, met als resultaat een ongekende opbrengst. Wat we in Stadshagen willen bereiken is dat inwoners, organisaties en overheden elkaar helpen en ondersteunen bij een gezonde leefstijl en veilige leefomgeving en meer welbevinden. En elkaar inspireren om anders te denken. En door samenwerken tot nieuwe inzichten en verbinding te komen.

Nieuw project krijgt vorm: Breed collectief
04 december 2023

Er is een initiatief ontstaan om in de wijk Stadshagen een collectief te vormen van gemeente, burgers en paramedisch en medische organisaties en professionals. Het begrip ‘positieve gezondheid’ zal daarin centraal staan. Dit collectief zal gezondheidsdoelen formuleren en komen tot gezondheidsbevordering van alle wijkbewoners.

Penningmeester gezocht voor Hof van Welbevinden
30 november 2023

Ben jij diegene die vanuit je financiële kennis en ervaring een steentje wil bijdragen aan de groei van onze betekenisvolle beweging in de wijk Stadhagen? Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We vertellen je er graag meer over.

Kletscafé succesvol gestart! Volgende keer: 17 december 2023
27 november 2023

Het eerste kletcafé is achter de rug en de volgende staat al weer gepland. Nu op zondag 17 december (10-11 uur) in Bistro de Stadshoeve. Het klescafé biedt alleenstaande ouders een momentje voor zichzelf en het ontmoeten van anderen in een vergelijkbare situatie. Kinderen zijn welkom. Zij kunnen in een aparte ruimte onder begeleiding spelen. En het eerste kopje koffie voor de ouder is gratis.

Uitbreiding Urban Sports Park Stadshagen is een feit
09 november 2023

Woensdag 1 november 2023 werd de zogenaamde kers op de taart gezet bij het Urban Sports Park Stadshagen. Een heuse monkeybar, wat twee schuine hangladders zijn met in het midden een horizontaal deel als één toestel, maakt het park compleet. Hiermee is het park geschikt voor alle doelgroepen. Deze gewenste uitbreiding is mede mogelijk gemaakt door een subsidie uit het Zwolsch Sport Akkoord, Postcode Loterij en Unive/buurtfonds.

Trots op onze Social Handprint in 2022
27 september 2023

Stichting Hof van Welbevinden heeft een Social Handprint verslag laten maken over 2022. In dit verslag is overzichtelijk weergegeven welke positieve effect de activiteiten van Hof van Welbevinden hebben gehad op de samenleving. Dit wordt uitgedrukt in bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG's), zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.

Kletscafé voor alleenstaande ouders
26 september 2023

Ben jij alleenstaande ouder en zou je graag eens een momentje voor jezelf plannen? Heb je behoefte aan gelijkgestemden om eens mee te kletsen en te sparren? Kom dan naar ons Kletscafé, speciaal voor alleenstaande ouders. Stichting Hof van Welbevinden organiseert in samenwerking met Stichting de Stadshoeve dit Kletscafé voor de eerste keer op zondagochtend 19 november op Park de Stadshoeve.

Gezondheidshuis leefstijlloket
01 september 2023

Het Gezondheidshuis zal in de loop van dit jaar een leefstijlloket openen. Hier kan iedereen terecht voor een leefstijlgesprek. Vanuit dit gesprek kan er doorverwezen worden naar de gebieden waar de persoon op dat moment behoefte aan heeft.

Subsidie voor uitbreiding calisthenics voor kinderen en minder validen
28 augustus 2023

In september 2022 is het calisthenics park in Stadshagen gerealiseerd. Die opstelling is nog niet geschikt voor kinderen en minder validen in een rolstoel omdat veel stangen en opstelling slecht toegankelijk zijn in verband met de hoogte.