Hof van Welbevinden start met een unieke cursus aan die heel concreet inzicht geeft in wat positieve gezondheid is en ook zal helpen bij het toepassen hiervan in de dagelijkse praktijk.

Cursus opbouw

Deze cursus is als volgt opgebouwd:

  • Een startbijeenkomst waarbij we laagdrempelig kennismaken met elkaar en met elkaar bespreken of en hoe positieve gezondheid een rol speelt binnen onze organisatie of leefomgeving. Ook krijgen we uitgelegd hoe de cursus verder verloopt en wat het doel is.
  • Daarna volgt elke deelnemer een e-learning: Een individuele online kennismaking met het begrip positieve gezondheid. De e-learning bevat verhalen, podcasts, animaties en ervaringsvragen. Deze kennismaking maakt duidelijke wat positieve gezondheid is en ook wat dit voor jou persoonlijk kan betekenen. Wanneer je dit zelf ervaart kun je dit ook beter binnen je organisatie en naar anderen vertalen. Deze e-learning bevat 12 onderdelen die elk rond de 20 tot 30 minuten kosten. Je kunt er thuis, op je werk of lekker buiten mee aan de slag. Daarnaast is de kans groot dat je ook je eigen verkracht hiermee vergroot. Altijd goed!
  • Dagbijeenkomst: We komen weer bij elkaar. Het moment om de opgedane kennis vanuit e-learning met elkaar te delen. Deze dag gaan we met elkaar in gesprek over hoe we samen onze investering in ‘gezond blijven’ verder gaan uitrollen in de wijk.

Startpunt en daarna

Deze cursus is een verrijking voor jezelf en een mooie start om positieve gezondheid verder uit te werken en toe te passen binnen jouw leefomgeving. We realiseren ons ook dat dit nog maar een begin is. In de tijd na deze cursus gaan wij er voor zorgen dat er onderling contact blijft en dat we ervaringen kunnen blijven uitwisselen. Je legt door deze cursus ook contact met anderen die met hetzelfde thema bezig zijn. Met de opgedane kennis lever je een bijdrage aan het verder gezond maken van onze wijk.

Cursus gegevens

Er is ruimte voor 20 deelnemers. Dus wacht niet te lang met aanmelden. Want vol is vol.

  • Gezamenlijke startbijeenkomst: 11 mei 2023 | 15:00 tot ongeveer 16:00 uur | Park De Stadshoeve (*
  • Individuele e-learing: Dit kun je op je eigen tempo doen tussen 11 mei en 29 juni.
  • Gezamenlijke dagbijeenkomst: 29 juni 2023 | 10:00 tot 16:00 uur | Park De Stadshoeve

*) Kun je er op de gezamenlijke startbijeenkomst op 11 mei niet bij zijn maar wil je de rest wel doen? Dat kan. Geef je op en we stemmen dat met je af.

Kosten

Ben je een wijkbewoner die ook graag met deze cursus mee wil doen om meer te leren over positieve gezondheid en zie je kansen om hier een bijdrage mee te leveren binnen de wijk Stadshagen? Dan kun je kosteloos meedoen. Je kunt dit aangeven op het aanmeldformulier door te kiezen voor 'Wijkbewoner'. Je hoort dan daarna van ons of je deel kunt nemen.

Neem je de deel vanuit een organisatie die actief is in de wijk Stadhagen dan zijn de kosten € 312,00. Dit is exclusief BTW en inclusief lunch op 29 juni. Na je aanmelding krijg je een bevestiging van je deelname met een factuur.

Aanmelden

Ik wil me aanmelden