Nieuws | 01 september 2023
Gezondheidshuis leefstijlloket

Het Gezondheidshuis zal in de loop van dit jaar een leefstijlloket openen. Hier kan iedereen terecht voor een leefstijlgesprek. Vanuit dit gesprek kan er doorverwezen worden naar de gebieden waar de persoon op dat moment behoefte aan heeft.

Ook wordt het 'Geïntegreerde leefstijl interventie pakket' dit jaar waarschijnlijk uitgebreid. Op dit moment is er een multidisciplinair groepsprogramma, daar komt waarschijnlijk een persoonlijk en een online programma bij. Positieve Gezondheid en leefstijl is een speerpunt in het beleid van het Gezondheidshuis. Dit betekent dat er aandacht komt voor het brede gesprek in de spreekkamer bij huisartsen en praktijkondersteuners. 

Het Gezondheidshuis bestaat dit jaar ook 25 jaar en dat is onlangs gevierd met een feestweek voor de wijk. Onderdeel van deze feestweek was een bewonersavond georganiseerd in het cultuurhuis rondom het thema Positieve Gezondheid / Leefstijl. Stichting Hof van Welbevinden mocht hier een workshop geven. Het thema van de workshop was 'Veerkracht' en we speelden het spel 'Over de streep'. De deelnemers gingen naar huis met een bewust wording over de mogelijkheden positieve gezondheid.