Nieuws | 24 maart 2022
Meedenkers gezocht!

We zijn op zoek naar vrijwilligers die vanuit hun kennis en kunde kansen zien om daadwerkelijk bij te dragen aan ons project rond ‘positieve gezondheid’ in de wijk Stadshagen.

Bent u een innovatief, creatief en enthousiast persoon? En gaat u een bijdrage leveren om ‘positieve gezondheid’ te verankeren in onze wijk? Dan bent u diegene waarnaar we opzoek zijn.

Positieve Gezondheid

De oude definitie van de WHO stelde dat gezondheid “een toestand is van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijk gebreken”.
Machteld Huber maakte furore met haar definitie van gezondheid: “het vermogen om zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven”.
Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid, uitgewerkt in zes speerpunten. Met die bredere benadering draag je bij aan het vermogen van mensen om met fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan en om zo veel mogelijk eigen regie te voeren.

Met een zestal zeer gedreven wijkbewoners hebben we de afgelopen twee jaar een plan ontwikkeld om de wijk te bewegen hieraan mee te doen. Als dat lukt ontstaat er een nog betere leefomgeving. De oorsprong van ons plan is ontstaan uit behoeftes die uit gesprekken naar voren zijn gekomen. We zijn nog niet eens officieel gestart en nu al zijn er zes uitdagende projecten aangedragen. Deze staan in het teken van enkele of meerdere van de zes kenmerken  “positieve gezondheid”.

Het eerste dat we gaan doen is invulling geven aan de oprichting van een stichting “Hof van Welbevinden”. Daarom zijn we nu op zoek naar wijkbewoners die zich graag willen inzetten voor onze lange termijndoelstellingen. We omschrijven u als resultaatgericht, samen denken in kansen en mogelijkheden.

Wat vragen wij

Onze kandidaat is een persoon die de ambitie heeft om kansen te zien en op te pakken, om zodoende de stichting op een geaccepteerd professioneel plan te brengen.

  • Een positief kritische houding, strategisch denk- en werkniveau, snel en proactief handelen en affiniteit met werken op vrijwillige basis vinden wij belangrijk.
  • Een concept denker en netwerker. Het hebben van relevante netwerken is zeker een pré.

Ons aanbod

Het gaat om een onbezoldigde functie. We verwelkomen je in een team met veel expertise. We delen onze kennis en denken out of de box in mogelijkheden.

Tijdsbesteding

We bespreken onze voortgang om de veertien dagen in een 2 uur durende sessie.

Vragen of aanmelden?

Neem contact opnemen met:

Martin Hendriksen
Tel :+31 6 53 22 46 20
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.