Nieuws | 04 december 2023
Nieuw project krijgt vorm: Breed collectief

Er is een initiatief ontstaan om in de wijk Stadshagen een collectief te vormen van gemeente, burgers en paramedisch en medische organisaties en professionals. Het begrip ‘positieve gezondheid’ zal daarin centraal staan. Dit collectief zal gezondheidsdoelen formuleren en komen tot gezondheidsbevordering van alle wijkbewoners.

De huidige gezondheidszorg staat onder druk. Het is daarom van belang duurzame oplossingen te bedenken om dit te verbeteren en ons voor te bereiden op de toekomst. Belangrijk daarin is een integrale wijkgerichte preventie op het snijvlak van gezondheid en welzijn. Daarom moeten gezondheids- en welzijnsprofessionals samenwerken om elkaar te kunnen aanvullen en versterken bij het signaleren van kwetsbare mensen en het bevorderen van een gezonde leefstijl, goede gezondheids- en levensvaardigheden en vitale netwerken in de wijk.

Dit project heeft als doel om tot het beschreven collectief te komen. Initiatiefnemers van dit project zijn Topfit Fysiotherapie en Hof van Welbevinden. Concreet is het plan om deze betrokken partijen in het collectief te betrekken: Gezondheidshuis Stadshagen, Huisartspraktijken, GGZ, Dietisten, Fysiotherapeuten, Podtherpeuten, Zonnehuisgroep, Sportverenigingen, GGD, etc. En daarnaast zeker ook wijkbewoners en gemeente /provincie.

In de komende periode zal een kernteam worden gevormd. Dit team zal een projectplan schrijven en zullen er bijeenkomstem worden gehouden om kennis te maken, te sparren, verbindingen te leggen en onze zorgen en verantwoordlijkheden met elkaar te delen.