Nieuws | 22 april 2024
Nieuw project: WijkWijzer

Bewoners van Stadshagen en Westenholte geven aan dat ze snel en eenvoudig willen kunnen opzoeken welk aanbod er is in de wijk op het gebied van positieve gezondheid. Daarom neemt Hof van Welbevinden het voortouw en zal dit aanbod publiceren op een speciaal daarvoor bestemde website genaamd 'WijkWijzer’.

De WijkWijzer zal gebruikmaken van de 6 thema's binnen positieve gezondheid: Lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, dagelijks functioneren, meedoen, zingeving en kwaliteit van leven. Het doel is om alle organisaties en initiatieven die iets aanbieden op een van deze thema's vindbaar te maken op de nieuwe website. Organisaties kunnen zelf hun aanbod plaatsen en beheren om dit zo actueel en compleet mogelijk te houden, waarbij Hof van Welbevinden hen zal ondersteunen.

Het succes van de WijkWijzer staat of valt met de volledigheid en actualiteit van het aanbod. We beseffen dat dit tijd en energie vergt. Daarom is er 3 jaar uitgetrokken om dit project te ontwikkelen tot dé plek voor wijkbewoners om informatie te vinden die bijdraagt aan hun positieve gezondheid.

Het concept van de WijkWijzer wordt zo opgezet dat het eenvoudig te kopiëren is naar andere wijken, mocht daar belangstelling voor zijn.

Wil je vanuit je organisatie of de activiteit die je organiseert alvast doorgeven met welk aanbod je straks op de WijkWijzer vindbaar wilt zijn? Laat het ons weten!

We kunnen nog wel wat hulp gebruiken op redactioneel vlak voor dit project. Lijkt het je zinvol en leuk om hieraan mee te werken? Neem dan contact met ons op via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..