Nieuws | 04 mei 2022
LivingLab 'Kind wordt Boer'

We zijn een idee aan het uitwerken Kind wordt Boer. Het voorwoord van de nog in ontwikkeling zijnde handleiding leest u hieronder.

kind zoekt boerKind wordt boer is een project waarbij wij ons richtten op gezonde voeding en verbinding tussen de ouderen en jongeren van Stadshagen. Samen verbouwen, koken en gezamenlijk eten. Deze drie punten zorgen er voor dat de kinderen een stukje bewustwording gaan krijgen over het voedsel wat ze altijd eten. Door het zelf te verbouwen zien ze hoeveel tijd het kost voordat een groente volgroeit is. Samen gerechten bereiden zodat ze zich al kunnen voorbereiden op later. Hoe kook je nou een gerecht en wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken? Voor de ouderen willen wij er voor zorgen dat het stukje eenzaamheid teruggedrongen wordt. Dit willen wij doen door de verbinding aan te gaan met jongere kinderen. Het is van belang dat de leerkrachten van de basisscholen die wij willen aanschrijven de kinderen op de juiste manier informeren. Hiervoor is een informatiefolder met de juiste informatie die uitgedeeld kan worden.

Om de kinderen te enthousiasmeren zijn er activiteiten bedacht die tussen het groeiproces en het koken gedaan kunnen worden. De kinderen worden zich bewust van voeding en de ouderen hebben een leuke activiteit die zorgt voor de verbinding met de bewoners en met de kinderen. Om dit project te laten slagen zet gemeente Zwolle dit op de juiste plek en wordt het geborgd door de juiste mensen. In de handleiding hieronder staat stap voor stap uitgelegd hoe dit project tot een succes kan worden gemaakt en welke partijen hierbij betrokken kunnen worden.