Nieuws | 07 december 2023
Terugblik op 2023

Hof van Welbevevinden initiatiefnemer Martin Hendriksen kijkt met ons terug op 2023:

"Wat een jaar is 2023 geweest! Een jaar met een uitdaging van jewelste en, met als resultaat een ongekende opbrengst. Wat we in Stadshagen willen bereiken is dat inwoners, organisaties en overheden elkaar helpen en ondersteunen bij een gezonde leefstijl en veilige leefomgeving en meer welbevinden. En elkaar inspireren om anders te denken. En door samenwerken tot nieuwe inzichten en verbinding te komen.

Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om onze 'denktankers' en bestuursleden te bedanken voor hun inzet. Vanaf 2021 zetten zij zich als vrijwilliger in. Ik vind dat fantastisch. Het is een eer om met jullie te mogen samenwerken. Dankjewel! 

Onze lerende en enthousiaste groep vrijwilligers uit de wijk weet ondertussen goed dat niet lekker in je vel zitten van grote invloed is op je blik op de wereld om je heen. Ook al is alles mooi en goed georganiseerd, zo ervaar je dat zelf niet altijd. Na de door Hof van Welbevinden georganiseerde cursus 'positieve gezondheid' klinkt het: 'We hadden dit niet willen missen. Ik ga een andere leefstijl voor mezelf inrichten'.

In 2023 mocht Hof van Welbevinden een aantal mooie projecten faciliteren. Daarmee konden we de beweging 'positieve gezondheid' in onze wijk op gang brengen. Alle projecten zijn begonnen bij bewoners uit onze wijk. Dat past goed bij onze unieke 'bottom-up' aanpak.

En de onderlinge verbondenheid - mens to mens - bij de vele projecten zorgt voor synergie en daardoor een beweging onder de noemer 'positieve gezondheid'. We zien deze werkwijze als veelbelovend voor de toekomst.

Op deze website vindt u een overzicht van de projecten. Via deze website houden we belangstellenden ook op de hoogte van ontwikkelingen rond de beweging en de projecten. Een tip: Abonneer u op onze digitale nieuwsbrief. Een mooie manier om op de hoogte te blijven.

We vinden het belangrijk dat wijkbewoners met initiatieven komen vanuit hun eigen drijfveren. En dat ze daarvoor eigen verantwoordelijkheid nemen en houden. Wat we niet willen is bestaande processen en/of initiatieven overnemen. Ook proberen we wijkbewonders en wijkorganisaties te motiveren en te stimuleren en praktisch te ondersteunen bij hun uitdagingen. Hof van Welbevinden wil graag aanjager zijn, meedenken en vooruitkijken en daarbij verbinding te stimuleren.

Voor de komende dagen wens ik u gezellige feestdagen. En voor 2024 blijven we werken aan geluk en tevredenheid in onze wijk.'